مشخصات کتاب
زبان: فارسی
تعداد صفحات: 142
وزن: 238 گرم
شابک: 9786006391571
نوبت چاپ: 1
شمارگان: 1000 قطع: وزیری
جلد: شومیز
سال انتشار: 1395
. در کتاب حاضر، بررسی جامع و تفصیلی جنبههای مختلف سالمندی، صورت گرفته و تمامی مؤلفههای ناشی از طول عمر یعنی انواع بیماریهای جسمی و روانی دوران سالمندی، همراه با مراقبتهای مختلف بهداشتی و درمانی در این سنین، بیان شده است. علل سالمندشدن موجودات زنده و نقش تعیینکنندهی وراثت و محیط نیز بهتفصیل آمده است.
در فصل پایانی کتاب، اشارهای موشکافانه به مهمترین و زیباترین جنبهی سالخوردگی یعنی «فرزانگی» شده تا از این منظر، تصاویر خستهکنندهی دوران سالمندی، اینبار بهصورتی زیبا و برجسته بهنظر برسند. فرزانگی، جنبهی مثبت و تأملبرانگیز دوران سالمندیست و میتوان به شکل یک سرمایهی عظیم معنوی و تکاملی، در جامعهی بشری به آن نگریست. بیماریهای جسمی و بعضاً روانی ناشی از افزایش عمر، منحصر و محدود به انسان نیست؛ بلکه در تمامی موجودات زنده بهنحوی جلوهگری مینماید؛ اما فرزانگی، مفهومی کاملاً انسانیست که اگر کانون توجه قرار گیرد، رویکرد جامعه نسبت به سالمند، بهکلی تغییر خواهد نمود. جلوهی سالمندی در آینهی طب سنتی و بررسی بیماریها و عوارض ناشی از طول عمر در نگاه طب قدیم و سنتی، از دیگر فصول مربوط به این کتاب است که سعی شده به شیوهای ساده و روان بیان گردد.در جایجای این کتاب، بهتناسب موضوع و مقولهی مورد اشاره، اشعار و مفاهیم ناب ادبی از گنجینهی فرهنگ و ادب فارسی استخراج شده و در دل مطالب مستدل علمی جای داده شده است. امید است این کتاب که عموم مردم، بهویژه دانشجویان محترم میتوانند از آن استفاده کنند، بتواند گوشهای از ظرفیت بیمنتهای دوران سالمندی را به تصویر کشیده و پنجرهای از منظر فرزانگی و کمال به روی جامعه باز کند.
برایناساس، کتاب حاضر در چهل بخش دستهبندی شده است. پس از مقدمه، تعریف جامعی از مفهوم سالمندی ارائه و سپس به علل سالمندشدن جمعیتها، ابعاد و جامعهشناسی سالمندی پرداخته شده است؛ آنگاه تغییرات جسمانی و روانی روران سالمندی بهتفصیل آمده است. ایمنسازی در سالمندان، بهصورت یک ضرورت اجتنابناپذیر در یک فصل ذکر گردیده و در ادامه، عفونتهای بیمارستانی و زخمهای فشاری ناشی از بستری بهعنوان عوامل خطرساز در افراد سالخورده بیان شده است؛ سپس دربارهی بیماریهای عمدهی دوران سالمندی نظیر فشارخون بالا، بیماریهای دستگاه قلبیعروقی، آترواسکلروز دستگاه تنفسی، دیابت، بیماریهای تیروئید، عوارض دستگاه گوارش و کبد، ناراحتیهای دستگاه ادراری و اسکلتیعضلانی و دستگاه عصبی خصوصاً سندروم پای بیقرار، حواس، پوست و مو و عملکرد جنسی همراه با ورزشهای درمانی، مطالبی بهتفصیل آمده است.
بحث مربوط به تغییرات و مشکلات روانی در دوران سالمندی، خطر سقوط و افتادن در این دوران و سرطانهای شایع که در زمان پیری عارض میشوند، ازجمله موضوعاتی هستند که بخش درخور توجهی از کتاب را به خود اختصاص دادهاند. شرححال و معاینهی بالینی سالمندان، بهدلیل اهمیت و دقت، بخش مستقلی از کتاب را تشکیل داده است. نظر به اینکه تصویر تب و درد در دوران سالمندی با بقیهی عرصههای عمر متفاوت است، بخشی از کتاب نیز به همین موضوع پرداخته شده است.
ازآنجاکه مسائل مربوط به روانپزشکی و روانشناسی و اورژانسهای روانی در دوران سالخوردگی یکی از مهمترین و پرمسئلهترین موضوعات این مقطع از رویداد عمر هستند، بخشی مفصل و تحلیلی در این زمینه بیان گردیده است.
در ادامه، تغییرات فارماکوکینیتیک و مهمترین بیماریهای مزمن دوران سالمندی و بررسی سوءرفتار نسبت به این گروه سنی، با شرح و تفصیل آورده شده است؛ اما چهرهی دیگر دوران سالخوردگی که جنبههای نشاط و شادی و سرزندگی را در برمیگیرد، فصلی از کتاب را به خود اختصاص داده است. در فصل پایانی، یکی از زیباترین و ارزشمندترین جنبههای پیری و سالخوردگی که همان فرزانگی، تجربه، بزرگی و بزرگواری آنان بوده و تا حدی از دید همگان مغفول مانده، بحث و ارزیابی شده است. در پایان کتاب، بررسی بیماریها و نحوهی درمان دردها و عوارض دوران سالمندی، از نظر طب سنتی شرح داده شده است.
چنانچه سوالی در مورد نحوه خرید کتاب در سایت دارید لطفا راهنمای خرید را ببینید.
کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شیراز می باشد.
پرداخت از طریق کلیه کارتهای بانکهای عضو سیستم شتاب که قابلیت پرداخت اینترنتی را دارا باشند، امکان پذیر است.
صفحه اصلی | حساب شما | سبد خرید | نقشه سایت | تماس با ما